VIDEO Cigánski diabli pripravujú muzikál Prekliatie

NETKY.SK • 19 September 2017, 11:39 • 2 min
VIDEO Cigánski diabli pripravujú muzikál Prekliatie

BRATISLAVA - Nový slovenský muzikál z dielne autorskej dvojice Ernest Šarközi - Jaroslav Moravčík bude mať premiéru 22. októbra v bratislavskom Divadle Nová scéna. Jeho názov je Prekliatie, Šarközi sa podpísal pod námet, hudbu a texty a Moravčík pod dramaturgiu, choreografiu, réžiu. Obaja priniesli na scénu aj umelecké súbory, ktorých sú súčasťou.

slovakia

left justify in out

Ernest Šarközi je cimbalistom a vedúcim orchestra Cigánski diabli, hudobného súboru, ktorý za desať rokov svojej existencie má na svojom konte stovky vystúpení na piatich kontinentoch, zlaté a platinové platne a množstvo iných ocenení. Popredný slovenský choreograf a režisér Jaroslav Moravčík prichádza s vlastným tanečným súborom Atašé. Tvoria ho špičkoví slovenskí tanečníci, ktorí vynikajú dynamikou a univerzálnosťou tanečného prejavu.

 

Prekliatie je muzikálom v podobe hudobno-tanečnej feérie, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba v interpretácii Cigánskych diablov. Nosná myšlienka príbehu spočíva v nekonečnom súboji dobra a zla, čierneho a bieleho, lásky a nenávisti, života a smrti. K výslednému efektu prispejú aj kostýmy, scénografia, svetelné, zvukové a jazykové efekty, aké si súčasné publikum už prirodzenie žiada.

 

Vo svojej prvej veľkej úlohe sa predstaví 17-ročná Vanessa Šarköziová, ktorá o pripravovanom muzikáli povedala: "To prekliatie som ja. Bude to plné temperamentu, preklínaní, cigánskej kultúry a ukáže sa tam úplne všetko." Ďalšími sólistami sú Katarína Ivanková a Karol Csino.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona