VIDEO Call of Duty v Sýrii: Rebeli používajú PlayStation ovládače na ostreľovanie islamistov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:05 • 2 min
VIDEO Call of Duty v Sýrii: Rebeli používajú PlayStation ovládače na ostreľovanie islamistov

ALEPPO – Skupina sýrskych rebelov v Sýrii používa v boji proti samozvanému Islamskému štátu (IS) ovládače z PlayStation hry. Riadia tak robotickú zbraň, ktorá je pripevnená na prenosný aparát s kamerou, vďaka čomu môžu na nepriateľa útočiť z bezpečnej vzdialenosti a bojovú scénu sledujú na LCD obrazovke.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tzv. Sham R3 automatizovaný systém je jednou z najviac sofistikovaných zbraní, ktoré používajú povstalecké sily v Sýrii.

 

Skladá sa z guľometu s pásovým zásobníkom, ktorý je namontovaný na stojane a pohybuje sa na motorizovanom robote na reťazových pásoch.

 

Kamera je vybavená výkonným 43x zoomom a zobrazuje terč vzdialený do jedného kilometra. Podľa odhadov je jedna robotická zbraň schopná nahradiť 15 vojakov, ktorí by za normálnych okolností boli potrebný k obrannej pozícii.

 

Zábery používania tejto zbrane zverejnila Aleppo News Network v oblasti Sheikh Saeed v južnej časti mesta Aleppo. Niektoré zábery vo videu ukazujú, že zbraň sa používa aj na zneškodňovanie sniperov vnútri budov.

 

Občianska vojna v Sýrii viedla k vývoju rôznych vylepšených zbraní. Vojaci kurdskej YPG v Sýrii používajú diaľkovo ovládané pušky. Džihádisti z IS zase útočia diaľkovo-ovládanými bombami v autách či malými bez-pilotnými lietadlami s výbušninami.  

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies