Víťazom MLS tím Los Angeles Galaxy, Beckham konečne s titulom

NETKY.SK • 22 November 2011, 02:04 • 2 min
Víťazom MLS tím Los Angeles Galaxy, Beckham konečne s titulom

Víťazom MLS tím Los Angeles Galaxy, Beckham konečne s titulom

slovakia

left justify in out

img

Víťazom americkej futbalovej Major League Soccer (MLS) sa stal klub Los Angeles (LA) Galaxy. Tím bývalého anglického reprezentanta Davida Beckhama si zaistil trofej nedeľňajším domácim víťazstvom nad Houstonom Dynamo 1:0.
Jediný gól duelu zaznamenal v 72. minúte kapitán LA Landon Donovan. Pre Galaxy je to prvý titul od roku 2005 a tretí za posledné desaťročie.
Kalifornský tím bol v tejto sezóne MLS najúspešnejším. Bývalý kapitán "Albiónu" Beckham prišiel do mužstva v roku 2007, teraz mu však končí jeho kontrakt a nie je pravdepodobné, že si futbalový pobyt v zámorí predĺži. "Bolo to prekrásnych päť rokov a dnešný triumf je len čerešničkou na torte. Uplynulá sezóna bola pre tento tím mimoriadna a som rád, že som jej mohol byť súčasťou," povedal po stretnutí Beckham, ktorého často kritizovali za to, že napriek lukratívnemu kontraktu nedokázal klubu pomôcť k titulom. "Vždy je krásne, keď pochybovačom napokon ukážete, že sa mýlili."
Beckham spoločne s Landonom Donovanom a Írom Robbiem Keanom, ktorého angažoval klub v tomto roku, vytvorili trojicu označených hráčov, ktorých príjmy sa nezarátali do platového stropu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies