Vianočný filmový bazár prinesie aj animáky a Perinbabu

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:29 • 2 min
Vianočný filmový bazár prinesie aj animáky a Perinbabu

BRATISLAVA - Prvý Vianočný filmový bazár pripravilo pre svojich návštevníkov bratislavské Kino Lumiére. Ponúkne veľký výber slovenských filmov na DVD nosičoch, ale aj filmovú literatúru.

slovakia

left justify in out

"Za 'bazárové' ceny budú k dispozícii DVD nosiče s filmami zo všetkých dekád slovenskej kinematografie od 40. do 80. rokov minulého storočia i mnohé ďalšie filmy," TASR informovala Simona Nôtová zo Slovenského filmového ústavu (SFÚ). Podujatie v duchu nostalgie starých čias otvoria v sobotu 12. decembra a potrvá do nedele 20. decembra. Okrem produktov z edičného oddelenia SFÚ budú v ponuke aj publikácie a DVD so slovenskými filmami od iných vydavateľov a nezávislých producentov. "V predaji bude tiež čerstvo vydaný nástenný kalendár SFÚ na rok 2016, venovaný majstrovi herectva Ladislavovi Chudíkovi," doplnila.

 

Otvárací deň bazáru prinesie Filmový kabinet deťom na tému Ako vzniká animovaný film. Pod vedením lektoriek môžu malí fanúšikovia animákov spoznať rôzne animačné techniky a slovenské animované filmy. "Hravou formou sa dozvedia, ako dokážu postavičky ožiť na plátne, kto im 'vdýchne dušu', z akých materiálov sa vyrábajú a ako fungujú mechanizmy ich pohybu." Vstup na podujatie bude voľný a zúčastniť sa na ňom môžu aj rodičia. Po skončení kabinetu budú v kinosále pokračovať projekcie krátkych slovenských filmov pre deti.

 

Popoludňajší program prvého dňa ponúka tiež projekciu jednej z najobľúbenejších vianočných rozprávok Perinbaba (1985), filmovú adaptáciu rozprávky bratov Grimmovcov Pani Zima v hlavnej úlohe s Giuliettou Masinou. Režisér Juraj Jakubisko v nej magicky a poeticky rozpráva o starenke, ktorá sa starala o sneh, a o Jakubkovi, ktorý sa nebál smrti.

Okrem celodenného programu a predaja počas otváracieho dňa bude Vianočný filmový bazár v termíne od 13. do 20. decembra otvorený od 17.30 do 20.00 hodiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies