Vianočný bazár chalaňov sa dnes začal, prispieť môžete aj cez SMS

NETKY.SK • 7 December 2012, 13:51 • 2 min
Vianočný bazár chalaňov sa dnes začal, prispieť môžete aj cez SMS

Vianočný bazár chalaňov sa dnes začal, prispieť môžete aj cez SMS - Zaujímavosti V priestoroch Národného osvetového centra v Bratislave dnes odštartoval Vianočný bazár chalaňov. Jeho zakladatelia, štyria známi herci z Divadla Astorka, spolužiaci z VŠMU a

slovakia

left justify in out

img

V priestoroch Národného osvetového centra v Bratislave dnes odštartoval Vianočný bazár chalaňov. Jeho zakladatelia, štyria známi herci z Divadla Astorka, spolužiaci z VŠMU a kamaráti Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Róbert Jakab a Marián Miezga, začali prijímať dary a príspevky do 3. ročníka charitatívnej akcie, ktorá tento rok prináša viacero noviniek.

"Máme väčšie množstvo veľmi vzácnych darov, pridali sa známe osobnosti zo športu, kultúry a spoločenského života a sami nás oslovujú a venujú nám darčeky, lebo už nás poznajú," uviedla pre TASR Adriana Kemková. Manželka Juraja Kemku, ktorá pomáha hercom s prípravou a realizáciou Vianočného bazára chalaňov, spomenula aj ďalšiu jeho novinku - vlastnú darcovskú SMS. "S textom DMS BAZAR na číslo 877 nám ľudia môžu poslať jedno euro," doplnila koordinátorka projektu s tým, že darcovská SMS bude aktívna až do 24. decembra.

Darované predmety budú chalani predávať cez víkend (8.-9.12). Akciu v bývalom V-klube na Námestí SNP tento rok spestria nedeľné kreatívne kurzy pre deti, ozdobovanie medovníkov počas celého víkendu a príde aj ilustrátor Miroslav Regitko, ktorý bude kresliť obrázky na požiadanie.

Bazár vyvrcholí pondelkovým koncertom
Priaznivci "úlovkov" si tiež môžu prísť na svoje. "Partičkári" v rámci charitatívneho projektu ponúkajú tenisovú raketu Novaka Djokoviča, ktorá sa draží cez internetový portál www.aukcie.sk. Dražba sa skončí v nedeľu o 22.00 h. "Vydražiť sa dá len cez portál, nebude sa dať kúpiť na bazári," pripomína k "vychytávke" tohtoročného bazára Miezga.

Priamo v bazári v oddelení Tuzex sa však bude dražiť iný atraktívny príspevok zo sveta športu - dres Petra Sagana. Záujemcovia môžu získať aj ďalšie veci od vzácnych ľudí. Medzi nimi sú aj zarámované krížikové výšivky, ktoré vytvoril dnes už nebohý Maroš Zednikovič. Chalanom ich venovala hercova bývalá manželka.

Projekt vyvrcholí koncertom, ktorý sa uskutoční v pondelok 10. decembra večer v reštaurácii na námestí SNP. Chýbať na ňom nebudú Jana Kirschner, Peter Lipa, Adriana Kučerová, Hex, Para, Polemic, Bratislavský chlapčenský zbor a ďalší.

Verejná zbierka tento rok opäť podporí štyri "zážitkové" projekty. Výťažok pôjde rovným dielom na aktívnych seniorov, ktorí sa chcú naučiť pracovať na počítači (projekt Starci na chm@ilu), filmový festival tvorcov s mentálnym postihnutím (Filmujem, teda som!), divadelné predstavenie nepočujúcich a pre nepočujúcich (Neslýchané divadlo) a kreatívne letné dielne pre deti z rómskych osád (Black&White - žime spolu!). Podrobné informácie o projektoch sú zverejnené na www.vianocnybazarchalanov.sk/vytazok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies