Viaceré školy zvažujú bojkot polročnej klasifikácie

NETKY.SK • 11 December 2012, 07:35 • 2 min
Viaceré školy zvažujú bojkot polročnej klasifikácie

Viaceré školy zvažujú bojkot polročnej klasifikácie - Politika Tým by vznikol problém najmä pre deviatakov a maturantov, ktorí potrebujú známky na prihlášky. Bratislavské a niektoré ďalšie školy z regiónov, ktoré sa zapojili do štafetových štrajkov, rozmý

slovakia

left justify in out

img

Tým by vznikol problém najmä pre deviatakov a maturantov, ktorí potrebujú známky na prihlášky.

Bratislavské a niektoré ďalšie školy z regiónov, ktoré sa zapojili do štafetových štrajkov, rozmýšľajú o ďalšej forme protestu. Učitelia by v rámci tohto neho odmietli uzavrieť polročnú klasifikáciu. Tým by vznikol problém najmä pre deviatakov a maturantov, ktorí potrebujú známky na prihlášky. Na sociálnej sieti o tom informuje učiteľ Radim Kovařík.

Na tomto návrhu sa podľa neho učitelia dohodli počas pondelkovej (10.12.) diskusie na bratislavskom Gymnáziu L. Novomestského, ktoré dnes prevzalo štrajkovú štafetu. "Je to forma učiteľskej neposlušnosti, ktorá je len a len na učiteľoch. Týmto krokom chceme prinútiť vládu rokovať o našich požiadavkách, s ktorými sme vstupovali do neobmedzeného štrajku a neboli splnené," napísal na sociálnej sieti Kovařík.

Žiakov by v týchto školách normálne skúšali, dostávali by známky, no klasifikačná porada by prebehla bez uzavretia známok. Jednotlivé školy sa majú rozhodnúť do stredy (12.12.), či by do tohto protestu išli.

Dnes popoludní začína v Prešove a Žiline séria protestov, ktoré organizujú školskí odborári. Štrajk a protestný pochod na dnes pripravilo aj banskobystrické Gymnázium J. G. Tajovského. Na pochode sa zúčastní aj Gymnázium Mikuláša Kováča, ktoré preberie štrajkovú štafetu v nasledujúci deň. Odborársky protest, pôvodne plánovaný na stredu, sa v Banskej Bystrici zrejme neuskutoční.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies