Vettelovi o rok končí zmluva, ako vidí svoju budúcnosť v F1?

NETKY.SK • 15 November 2019, 16:13 • 2 min
Vettelovi o rok končí zmluva, ako vidí svoju budúcnosť v F1?

SAO PAULO - Pomaly sa už blíži koniec ďalšej sezóny Formuly 1. pre tento rok sme spoznali už víťaza poháru konštruktérov ako aj staronového šampióna. Koncom každej sezóny sa však začína rozbiehať téma okolo platných zmlúv jednotlivých jazdcov.

slovakia

left justify in out

Tohto roku sa situácia vo Ferrari vyvinula v neprospech 4-násobného majstra sveta Sebastiana Vettela. Jeho nový tímový kolega Charles Leclerc, ktorý prišiel do stajne ferrari už v priebehu minulej sezóny, má na konte viac víťazstiev, pole position a čo je najhlavnejšie, aj bodov v šampionáte. 

 

img

 

Otvára sa tu preto otázka, či už nemá náhodou Sebastian svoje najlepšie roky v kráľovnej motoršportu za sebou. Naposledy, keď sa táto debata rozbehla, dokázal vyhrať závod v Singapure a umlčal aj tých najtvrdších kritikov. Aj napriek tomu však celkové hodbotenie za sezónu vyznieva v prospech mladého Monačana Leclerca, ktorý má na svojho kolegu z tímu 19-bidivý náskok v šampiońate. 

 

img

 

Budúci rok končí Vettelovi zmluva vo ferrari, no Nemec sa vyjadril jasne s tým, že by rád jazdil v F1 aj v ďalších rokoch. 

 

"Očakávam, že budem v seriáli pokračovať aj po budúcej sezóne," uviedol v rozhovore pre SkySports. Tridsaťdvaročný Vettel získal všetky svoje štyri majstrovské tituly so stajňou Red Bull. Do Scuderie Ferrari prišiel v roku 2015, no vo farbách talianskeho tímu na podobný úspech zatiaľ čaká. V nedeľu ho čaká v Brazílii jubilejná stá veľká cena.

 

img

 

Do konca tohtoročného šampionátu F1 zostávajú ešte dve podujatia, pričom Vettel sa bude snažiť skončiť v prvej trojke poradia jazdcov za dvojicou z Mercedesu Lewisom Hamiltonom a Valtterim Bottasom. V priebežnej klasifikácii mu patrí so ziskom 230 bodov piata priečka, pred ním sú aj tímový kolega Charles Leclerc (249) a Max Verstappen z Red Bullu (235). Posledné dva závody sezóny môžu teda veľa vypovedať ďalšej budúcnosti tohto nemeckého šampióna v kráľovnej motoršportu. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies