Verejnosť sa môže so záchranármi rozlúčiť vo štvrtok od 9:00

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 15:11 • 2 min
Verejnosť sa môže so záchranármi rozlúčiť vo štvrtok od 9:00

POPRAD - Posledná rozlúčka so záchranármi, ktorí zahynuli v piatok po páde vrtuľníka, bude vo štvrtok 23. júla o 10:00 v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade.

slovakia

left justify in out

 Ako informovala hovorkyňa spoločnosti AIR -TRANSPORT EUROPE (ATE) Zuzana Turočeková, verejnosť môže vzdať úctu zosnulým od 9:00. „V konkatedrále bude vyhradené miesto na položenie vencov a kvetín. Začiatok spoločnej rozlúčky je naplánovaný na 10:00. Predpokladané ukončenie je o 11:00,“ uviedla Turočeková. Po ukončení spoločnej rozlúčky sa popoludní uskutočnia individuálne pohrebné obrady.

 

V okolí konkatedrály bude platiť špeciálny dopravný režim. „Prosíme verejnosť, aby obmedzenia rešpektovali a riadili sa pokynmi príslušníkov mestskej polície a Policajného zboru SR. Pre účastníkov spoločnej rozlúčky bude k dispozícií tiež parkovisko pod bývalým pivovarom pri kruhovom objazde,“ informovala ďalej hovorkyňa ATE. 


Štyria záchranári, 44- ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekára Marek Rigda a 37-ročný náčelníka Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský, zahynuli v piatok 17. júla pri leteckej tragédii v Slovenskom raji. Záchranársky vrtuľník spoločnosti ATE sa zrútil v Kláštorskej rokline, keď leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi. Vrtuľník sa zachytil o drôty elektrického vedenia. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies