Verbeek bude novým koučom 1. FCN, Mintál zostane vo funkcii

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:27 • 2 min
Verbeek bude novým koučom 1. FCN, Mintál zostane vo funkcii

NORIMBERG - Novým trénerom nemeckého prvoligového futbalového klubu 1. FC Norimberg, a teda aj slovenského reprezentanta Róberta Maka, sa stane Gertjan Verbeek. Päťdesiatjedenročný Holanďan nahradí vo funkcii Michaela Wiesingera, ktorý sa stal pred dvoma týždňami obeťou nepresvedčivých výsledkov 1. FCN.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom množstvo nemeckých zdrojov na čele so špecializovaným portálom Kicker. Vedením A-mužstva po odvolaní Wiesingera dočasne poverili kouča rezervného tímu Rogera Prinzena. Trénerská rošáda sa nedotkne bývalého slovenského reprezentanta Mareka Mintála, ktorý zostane druhým asistentom trénera pri "áčku". V súvislosti s obsadením postu hlavného kormidelníka sa spomínali aj tréner rakúskej reprezentácie Marcel Koller či ďalší Švajčiar Christian Gross. "Nikdy neexistoval žiaden nami preferovaný kandidát. Rokovali sme paralelne so všetkými, ale u zostávajúcich dvoch adeptov to nevyzeralo na dosiahnutie dohody," uviedol športový riaditeľ klubu Martin Bader.

Verbeek by mal ešte v utorok podpísať zmluvu s bundesligistom až do roku 2016. Jeho prvoradou úlohou bude zlepšenie tabuľkového postavenia 1. FC Norimberg, ktorému patrí po deviatich kolách až šestnásta pozícia so 6-bodovým ziskom. Holanďan Verbeek ešte nikdy nepôsobil mimo svojej rodnej krajiny, naposledy viedol AZ Alkmaar, predtým aj Feyenoord Rotterdam, SC Heerenveen a Heracles Almelo. Prvý súťažný duel na lavičke svojho nového zamestnávateľa absolvuje v piatok večer na pôde VfB Stuttgart. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies