Bratislava patrí k najbohatším mestám Európy, predbehla aj Viedeň!

NETKY.SK • 28 Február 2019, 11:03 • 2 min
Bratislava patrí k najbohatším mestám Európy, predbehla aj Viedeň!

Bratislava prekvapila, zaradila sa medzi ekonomickú špičku Európy.

slovakia

left justify in out

Šta­tis­tický úrad európ­skych spo­lo­čens­tiev Euros­tat realizoval prieskum, ktorého výsledky Slovákov milo prekvapili. Hlavným ukazovateľom rebríčka bol re­gi­onálny hrubý do­máci pro­dukt, pričom sa sledovalo 281 miest v rámci Európy. A práve Bratislava sa umiestnila na 8. mieste v poradí, čím predbehla napríklad aj Viedeň alebo Štokholm!

 

 

Na čele rebríčka aj napriek prebiehajúcim prípravám na brexit stále stojí Veľká Británia. Zá­pad Londýna do­sia­hol až 626 % HDP európ­skeho prie­meru, čo je naozaj vysoké číslo. S výrazným rozdielom, no predsa na druhom mieste je Lu­xem­burg s HDP je 253 % a prvú trojicu uzatvára írske mesto Sout­hern  s 220 %.

 

Pred Bratislavou so 179 % HDP sa umiestnili ešte Ham­burg (202 %), Bru­sel­ský re­gión (196 %), vý­chodné a stredné ob­lasti Ír­ska (189 %) a Praha (187 %).

 

 

Pre Slovensko ide skutočne o veľmi dobrý výsledok, ktorý odráža rozmach hlavného mesta. Napriek tomu, že Bratislava nie je čo do veľkosti porovnateľná s ostatnými európskymi metropolami, svoje miesto si tu nachádza čoraz väčšie množstvo svetových firiem, a to práve kvôli je strategickej polohe v srdci Európy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies