Maďarská platforma PS-Spolu predstavila svojich kandidátov

NETKY.SK • 7 November 2019, 22:11 • 2 min
Maďarská platforma PS-Spolu predstavila svojich kandidátov

KOMÁRNO/BRATISLAVA - Koalícia PS-Spolu predstavila v dnešných hodinách lídrov a líderky svojej maďarskej platformy. Deväťčlenná skupina bude za koalíciu kandidovať v parlamentných voľbách 2020.

slovakia

left justify in out

"PS-Spolu chcú byť politickou silou postavenou na občianskom princípe, v ktorej majú Maďari vytvorený priestor. Chcú im nielen garantovať rovnaké práva, ale rozumieť tomu, čím maďarské komunity žijú a čo ich trápi," uviedli lídri koalície Michal Truban a Miroslav Beblavý.

 

img

 

Podpredseda maďarskej platformy PS-Spolu a kandidát v parlamentných voľbách Ernő Kárpáty chce prispieť k tomu, aby sa maďarská národnostná menšina stala rovnocenným partnerom v štáte. "Ďalej by som chcel docieliť, aby sa vo všetkých oblastiach skončila negatívna diskriminácia južných regiónov,” uviedol.

 

img

 

PS-Spolu predstavili nielen kandidátov a kandidátky, ale aj ich koaličný volebný program v maďarčine. Podujatie bolo dvojjazyčné a simultánne tlmočené.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies