Od pondelka 5. apríla bude podľa COVID automatu 10 čiernych okresov

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 09:46 • 2 min
Od pondelka 5. apríla bude podľa COVID automatu 10 čiernych okresov

BRATISLAVA- Vláda schválila nové rozdelenie okresov podľa epidemickej situácie.

slovakia

left justify in out

Aktualizovanú mapu podľa COVID automatu predstavilo ministerstvo zdravotníctva na svojej pravidelnej utorňajšej tlačovej konferencii, platiť bude od 5. apríla. Od budúceho týždňa bude vo štvrtom stupni varovania 10 okresov, do tretieho stupňa sa zaradí 52 okresov a v druhom stupni bude 17 okresov.

 

img

Medzi čierne budú od pondelka patriť tieto okresy: Čadca, Ilava, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad a Trenčín.

 

Do bordovej farby, teda tretieho stupňa varovania, sa zaradí ďalších 52 okresov.

 

Svetločervenú farbu v rámci regionálneho rozdelenia budú mať tieto okresy: Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levice, Medzilaborce, Nitra, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava a Zlaté Moravce.

Epidemická situácia sa naďalej zlepšuje. V utorok o tom informoval minister financií poverený riadením ministerstva zdravotníctva Eduard Heger. Aktuálna hodnota reprodukčného čísla sa dostala na veľmi dobrú úroveň.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Heger tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Slovákov však prosí, aby počas sviatkov rešpektovali opatrenia

 

Naďalej klesá aj 14-dňová incidencia PCR a antigénových testov, tiež sa znižuje počet hospitalizovaných. Po dlhšom čase klesá aj naplnenosť lôžok s možnosťou umelej pľúcnej ventilácie. Ich obsadenosť je síce stále na vysokej úrovni, a to 85 %, minulý týždeň sa však pohybovala nad 90 %.  Hospitalizovaných je však stále viac ako tritisíc pacientov. Minister požiadal o dodržiavanie platných opatrení aj počas veľkonočných sviatkov. Naprieč celým Slovenskom sa znižujú aj počty výjazdov záchrannej zdravotnej služby ku COVID pozitívnym pacientom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies