Venus konzultovala svoj zdravotný stav s írskym futbalistom

NETKY.SK • 30 September 2013, 12:56 • 2 min
Venus konzultovala svoj zdravotný stav s írskym futbalistom

SHEFFIELD - Americká tenistka Venus Williamsová po diagnostikovaní autoimunitného ochorenia konzultovala svoj stav s írskym futbalistom Stephenom McPhailom.

slovakia

left justify in out

"Ona je podľa mojich poznatkov jediný ďalší vrcholový športovec na svete, ktorý takisto ako ja trpí Sjögrenovým syndrómom. Jedného dňa mi zazvonil telefón a na druhej strane linky bola Venus. Bol to trochu šok hovoriť s takou superhviezdou, hoci som vedel, že kontaktovala môjho agenta. Rozprávali sme sa viac ako hodinu, vymenili sme si skúsenosti s touto chorobou. Našťastie, obaja sme aj s odstupom času na tom dobre, pokračujeme v našich kariérach. Mam odložené jej povzbudzujúce sms-ky. Ona zjavne tvrdo bojovala o návrat do súťažného diania, pridružili sa jej k tomu aj ťažkosti s chrbticou. Považujem ju za superženu a zároveň sa mi s ňou príjemne komunikuje. Je fakt dobrá, pomáha mi ísť ďalej," vyhlásil pre Yorkshire Post 33-ročný stredopoliar anglického Sheffieldu Wednesday McPhail. 

Futbalista sa dočkal aj priamej pomoci od slávnej tenistky: "Pred nejakými 18 mesiacmi som bol na tom naozaj zle. Stále som sa rúcal, nebol som to ja. Choroba ma zmáhala, schudol som približne sedem kíl. Venus ma dala dokopy s lekárom v Los Angeles, odletel som tam na niekoľko týždňov aj s fyzioterapeutom. Zásluhou tohto pobytu a nasadenej liečby, pri ktorej zotrvávam dosiaľ, prejavy choroby ustúpili a dalo mi to šancu viesť každodenný normálny život." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies