Veľvyslanci EÚ v Rusku si uctili pamiatku zavraždeného Borisa Nemcova

NETKY.SK • 28 Február 2016, 16:09 • 2 min
Veľvyslanci EÚ v Rusku si uctili pamiatku zavraždeného Borisa Nemcova

MOSKVA - Veľvyslanci krajín EÚ v Rusku vyjadrili dnes poctu tamojšiemu opozičnému politikovi Borisovi Nemcovovi, ktorý sa stal pred rokom obeťou vraždy.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informuje, že diplomati EÚ navštívili neformálny pamätník na moste v centre Moskvy, kde neznámy páchateľ zastrelil Nemcova krátko pred polnocou 27. februára 2015. Ešte v sobotu, teda v deň prvého výročia, miesto vraždy navštívil aj veľvyslanec USA v Rusku John Tefft.


Desaťtisíce Rusov si uctili v sobotu pamiatku Nemcova spomienkovým pochodom ulicami Moskvy a hoci organizátori museli zvoliť inú trasu, mnohí z účastníkov následne prišli na most pri miestnom kremli, aby tu položili kvety. Ďalšie kytice pribudli pri dnešnej návšteve európskych veľvyslancov.


Francúzsky veľvyslanec v Rusku Jean-Maurice Ripert označil za "dôležité uctiť si človeka, ktorý sa nebál povedať to, čo povedať musel". "A samozrejme, toto je niečo, za čo EÚ bojuje. Bojujeme za seba i za ostatných," cituje Riperta AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies