Veľtrh v Las Vegas prináša najnovšie inovácie, rolovací displej a inteligentná chladnička sú realitou

NETKY.SK • 5 Január 2016, 16:00 • 2 min
Veľtrh v Las Vegas prináša najnovšie inovácie, rolovací displej a inteligentná chladnička sú realitou

LAS VEGAS - Televízny displej, ktorý sa dá zrolovať ako noviny či inteligentná chladnička, ktorá majiteľa informuje o stave jedla, patria medzi najnovšie produkty, ktoré dnes predstavia na veľtrhu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Rolovací displej je súčasťou prezentácie spoločnosti LG a tento technologický gigant má neskôr v pláne predstaviť aj úplne novú triedu televízorov. Veľtrh CES je najväčšou akciou svojho druhu, a dnes ohlasuje začiatok veľkých tlačových konferencií, kde významné firmy ako Ford, Samsung, Huawei a Sony oznámia svoje nadchádzajúce projekty.

 

Objavili sa správy o tom, že Ford uzavrie partnerstvo so spoločnosťou Google a budú spolu vyvíjať bez-pilotné automobily. Nové inteligentné chladničky od kórejskej spoločnosti majú zabudovaný displej s dotykovou obrazovkou (21,5 palcov), a dajú sa prepojiť so smartfónom, cez ktorý poskytuje užívateľom informácie o potravinách vnútri, vrátane varovania v prípade uplynutia dátumu spotreby.

 

Na veľtrhu sa predstaví aj mnoho menších a začínajúcich podnikov, ktoré budú svoje produkty predstavovať v špeciálnej zóne a dúfajú, že prilákajú nových investorov.

 

"Sme v polovici revolučnej vlny inovácií, kde pravidlá hry menia myšlienky malých firiem a celosvetových podnikov,“ povedal šéf Združenia technologických užívateľov CTA, Gary Shapiro. "Sme hrdí, že na Eureka Park môžeme hostiť jedny z najlepších mozgov v rozvoji technológií,“ dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies