Veľká reforma Učiace sa Slovensko dostala od Lubyovej stopku

NETKY.SK • 13 Október 2017, 13:25 • 2 min
Veľká reforma Učiace sa Slovensko dostala od Lubyovej stopku

BRATISLAVA – Ministerka školstva, vedy a techniky Martina Lubyová po preštudovaní projektu Učiace sa Slovensko oznámila, že v súčasne dobe sa realizovať nedá, chýbajú v ňom totiž kľúčové body.

slovakia

left justify in out

Projekt zatiaľ pozastavila s tým, že sa bude musieť dodatočne prepracovať a až následne sa bude riešiť jeho politická podpora. Lybyová ho plánuje posunúť školskému výboru a kľúčovým komunitám na prerokovanie.

 

Lubyová to oznámila na včerajšej parlamentnej Hodiny otázok. Na apel poslanca Ondreja Dostála z klubu Sas, či je SNS pripravené politicky podporiť Učiace sa Slovensko odpovedala: "Učiace sa Slovensko, tak ako je teraz odovzdané, nie je prakticky realizovateľné. Nemá časový plán, nemá rozpočet, nemá prioritizáciu, nemá akčné plány. Niečo, čo je nerealizovateľné, nemôže mať politickú podporu. Treba to urobiť do realizovateľnej formy a potom sa môžeme rozprávať o možnosti podpory," povedala v pléne Lubyová. 

 

Dokument sa odovzdá školskému výboru, ktorý ho má posúdiť aj s kľúčovými komunitami. "Na základe týchto procesov bude treba dokument dopracovať do akčnejšieho implementovateľnejšieho programu," doplnila s tým, že by na dokumente mohla pracovať ešte expertná skupina. Verí, že Učiace sa Slovensko sa dostane o pár mesiacov do podoby, ktorá by sa dala realizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies