Veľká policajná razia na juhu Slovenska: Zadržali elitného expolicajta

NETKY.SK • 2 August 2016, 15:39 • 2 min
Veľká policajná razia na juhu Slovenska: Zadržali elitného expolicajta

DUNAJSKÁ STREDA – Dnes ráno prebehla policajná razia, ktorá súvisela s májovou raziou v Dunajskej Strede.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala dnes v ranných hodinách raziu na viacerým miestach na južnom Slovensku. Podľa novinárky Júlie Mikolášikovej súvisí táto razia z májovým zásahom v Dunajskej Strede proti údajným vrahom mafiánskeho bossa Ľudovíta Sátora.

 

img

 

„Tento policajný zásah vyplýva zo zistení z vyšetrovania od marca tohto roka. Podrobnejšie informácie budeme vedieť poskytnúť až zajtra,“ povedal policajný prezident Tibor Gašpar.

 

Polícia obvinila viacero osôb. Medzi nimi by mal podľa Mikolášikovej byť aj "Boris Drevenák, ktorý pôsobil do marca 2005 na Úrade boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK).“

 

„Borisa D. aj ďalších poslal do civilu Jaroslav Spišiak v marci 2005, keď zastával post 1. policajného viceprezidenta. Spišiak odvolanie zdôvodnil tak, že "hoci sú dobrí odborníci, nedokázali správne riadiť podriadených“,“ napísala v blogu Mikolášiková.  Drevenák by mal byť podozrivý v kauze okolo Kristiána Kádára a spol., ktorí sú obvinení vo veci vraždy mafiánskeho bossa Ľudovíta Sátora.

 

NAKA rozbehla v máji akciu s názvom „Mlynček“, počas ktorej zatkli údajných varhov mafiánskeho bossa Ľudovíta Sátora.

 

„Kristián Kádár, František Zakál a Lehel Horváth sa spolčili za účelom usmrtenia Ľudovíta Sátora." Sátora zabili 2.decembra 2010 v obci Čótfa, ktorá sa nachádza neďaleko Dunajskej Stredy. Zabiť ho mali v sklade na plnenie propanbutánových fliaš. Vraždu mal údajne vykonať Lehel Horváth, ktorý Sátorovi aj vykopal hrob. V roku 2011 jeho telo vykopali a pochovali v Čičove.

 

Kristián Kadár, je obvinený aj z vraždy Andreja Reisza v novembri 2006, na ktorej sa mal podieľať aj Lehel Horváth.

 

img

 

Andrej Reisz bol jedným z obžalovaných v prípade vyvraždenia klanu pápayovcov z roku 1999. V dunajskostredskej reštaurácii vtedy traja maskovaní muži postrieľali na zemi desiatich mafiánov, medzi nimi aj bossa Tibora Pápaya.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies