Veľká Británia zvažuje jednotný obal pre cigarety

NETKY.SK • 28 November 2013, 15:55 • 2 min
Veľká Británia zvažuje jednotný obal pre cigarety

LONDÝN - Britská vláda zvažuje zavedenie jednotného obalu pre všetky značky cigariet. Vládny kabinet vo štvrtok informoval, že rozhodnutie prijme na základe správy, ktorú majú predložiť nezávislí experti v marci budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Vláda v júli po dlhej verejnej diskusii odložila rozhodnutie o povinnosti výrobcov tabaku predávať cigarety v obaloch s jednotnou formou. Premiér David Cameron v tom čase uviedol, že vláda potrebuje viac informácií z iných krajín, aby posúdila efektivitu takéhoto opatrenia. Snahy vlády kritizujú veľké tabakové firmy, podľa ktorých hrozí strata pracovných miest a posilnenie čierneho trhu.

Spoločný obal pre všetky druhy cigariet zaviedla takmer presne pred rokom Austrália. Obaly tam musia mať jednotnú tmavohnedú farbu bez loga výrobcu, uviedla agentúra Reuters. Obsahujú tiež naturalistické vyobrazenia dôsledkov fajčenia, ako sú zhubné nádory, odumreté tkanivo a podobne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies