Veľká Británia bude mať nové ministerstvo: Keď zistíte aké, budete zaskočený!

NETKY.SK • 19 Január 2018, 13:25 • 2 min
Veľká Británia bude mať nové ministerstvo: Keď zistíte aké, budete zaskočený!

Takéto netradičné riešenie sociálnej situácie mnohých Angličanov by sme od konzervatívnej krajiny, akou je Veľká Británia, nečakali.

slovakia

left justify in out

Odkedy sa Veľká Británia rozhodla opustiť Európsku úniu, mnohí posmešne hovoria, že z tejto významnej krajiny sa stane jeden smutný a opustený ostrov oddelený od ostatného sveta. Ako sa však ukázalo vo výskume realizovanom minulý rok, Briti sa cítia byť opustení už teraz. Viac ako 9 miliónov z nich trpí pocitom osamelosti deň čo deň. Premiérka Theresa Mayová sa preto rozhodla, že táto situácia sa musí riešiť. A tak založia Ministerstvo samoty, ktorého vedením poverila kolegyňu, súčasnú ministerku športu, Tracey Croachovú.

 

Ako sa vyjadrila Mayová, samota je problémom modernej doby, no rozhodne mu treba venovať pozornosť. Často sa totiž dotýka predovšetkým seniorov, ktorí už nemajú veľa príležitostí stretávať sa s ľuďmi, spoznávať nové veci a venovať sa najrôznejším aktivitám. Preto často prepadávajú depresiám. Práve im by nové ministerstvo malo pomôcť.

 

„Viem, že osamelosť a spoločenská izolácia majú vplyv na fyzické aj duševné zdravie ľudí. Je to veľká výzva, chcem spolupracovať s ministrami naprieč vládou, s charitatívnymi organizáciami, miestnymi komunitami a zamestnávateľmi, aby sme tento spoločenský jav zvládli,“ vyjadrila sa ministerka Croachová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies