Vegáni nechali vyhladovať syna na smrť

NETKY.SK • 16 November 2019, 10:19 • 2 min
Vegáni nechali vyhladovať syna na smrť

FLORIDA - Rodičia Sheila a Ryan O'Learyoví nechali svojho osemnásťmesačného synčeka vyhladovať na smrť. Chlapec v roku a pol vážil iba sedem kilogramov, trpel dehydratáciou a mal poškodenú pečeň. Keď prestal dýchať, rodičia privolali záchranku, bolo však neskoro. Lekári nemohli nič iné, než konštatovať smrť.

slovakia

left justify in out

Sheila a Ryan O'Learyovi vychovávali v americkom štáte Florida štyri deti. Najstaršiemu z detí bolo jedenásť rokov a najmladšiemu iba osemnásť mesiacov. Rodičia vyznávali prísne vegánsku stravu a svoje ratolesti kŕmili výhradne surovou zeleninou a ovocím. Deti boli kvôli nedostatku živín podvyživené, bledé a mali žltkastú pleť. Dokonca jedno z detí malo čierne zuby. Medzi obvyklú stravou, ktorú deti dostávali, patrilo mango, banány a avokádo, uvádza blesk.cz.

 

Deti len zriedkakedy boli v kontakte s okolím, ich matka ich učila doma. Iba najstaršie z detí, jedenásťročné dievča, navštevovala svojho biologického otca v štáte Virginia a to každé dva mesiace, čo je tiež dôvodom, prečo zo svojich štyroch súrodencov vyzerala najzdravšie. Úrady zasiahli až potom, čo došlo k obrovskej tragédii.

 

obrazok

 

Koncom septembra do domu Learyových prišla záchranná služba po tom, čo Sheila volala na tiesňovú linku, že ich osemnásťmesačný syn prestal pri kŕmení dýchať. Lekári však chlapca už nedokázali zachrániť. Chlapec bol viditeľne podvyživený. V roku a pol vážil rovnako ako sedemmesačné dieťa. Pitva neskôr zistila, že bol nielen podvyživený, ale aj dehydratovaný, mal poškodenú pečeň a opuchnuté ruky a nohy.

 

Strážcovia zákona minulý týždeň zatkli jeho rodičov. Matka chlapca polícii vypovedala, že týždeň pred smrťou pil iba materské mlieko. Vraj si myslela, že chlapec nie je hladný kvôli rastu zubov. Rodičia boli zatknutí a deti im boli odobraté. Všetci okrem jedenásťročnej dcéry, ktorá bola zverená do starostlivosti jej otca, skončili v detskom domove.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies