Vedenie U.S. Steel Košice ruší skrátený pracovný týždeň

NETKY.SK • 29 Január 2016, 08:50 • 2 min
Vedenie U.S. Steel Košice ruší skrátený pracovný týždeň

KOŠICE - V spoločnosti U. S. Steel Košice sa od prvého februára skončí režim skráteného pracovného týždňa. Informovala o tom manažérka pre vzťahy s médiami Ľubomíra Šoltésová.

slovakia

left justify in out

"Vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice rozhodlo, že v mesiaci február nebudeme pokračovať v režime skráteného pracovného týždňa,” uviedla Šoltésová. Dôvody, prečo vedenie firmy rozhodlo o zmene, Šoltésová nešpecifikovala. Vedenie spoločnosti vo štvrtok o tom rokovalo s tamojšími predstaviteľmi odborov.

 

Skrátený pracovný týždeň v košických železiarňach platil od začiatku nového roka. Odborári sa s vedením dohodli na štvordňovom pracovnom týždni koncom decembra s tým, že pracovníci, ktorí zostanú v tento deň doma, dostanú 60 percent mzdy. Dôvodom bol dramatický pokles objednávok a zlá situácia na trhu s oceľou pre extrémne vysoké objemy výrobkov s dumpingovými cenami, dovážaných do Európy v posledných mesiacoch. V spoločnosti U. S. Steel Košice pracuje okolo 12 tisíc kmeňových i externých zamestnancov.

 

Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. Spoločnosť patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies