Vedec a bývalý štátny tajomník MIRRI Dušan Velič zahynul pri dopravnej nehode

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 14:45 • 2 min
Vedec a bývalý štátny tajomník MIRRI Dušan Velič zahynul pri dopravnej nehode

Bratislava- Posledný júlový deň tohto roka poznačila svet politiky aj verejnosti smutná udalosť

slovakia

left justify in out

Dopravná nehoda medzi osobným automobilom a motorkou v našom hlavnom meste sa skončila veľmi tragicky. Nehodu neprežil vedec a profesor Dušan Velič. 

 

Pri pondelkovej dopravnej nehode v Bratislave zahynul vedec a bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, profesor Dušan Velič. Upozornila na to TV JOJ 24.

 

"Dnes približne o 11.30 h došlo na Búdkovej ulici v Bratislave k dopravnej nehode medzi vodičom motorového vozidla zn. Volvo a vodičom motocykla. Vodič motocykla v dôsledku zrážky utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

 

Ako ďalej uvádza TASR, Dušan Velič po sebe po vyše dvojročnej misii vo funkcii štátneho tajomníka zanechal kus práce v presadzovaní nových a férových pravidiel regionálneho rozvoja. Na sociálnej sieti to uviedlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v reakcii na jeho úmrtie. Podotklo, že si Veliča vážilo ako kolegu i človeka pre jeho odbornosť a zanietenosť.

 

"Bol to výborný kolega, priateľ, odborník, profesionál, ktorý si svojím ľudským prístupom vedel získať srdcia a vždy hľadal cesty, ako povzbudiť a prispieť k vyriešeniu aj tých najzložitejších problémov," napísal rezort.

 

 

 

Policajná hovorkyňa priblížila, že podľa doposiaľ zistených informácií k zrážke došlo pri vychádzaní motorového vozidla z parkoviska na hlavnú cestu. Dychová skúška u jeho 42-ročného vodiča bola s negatívnym výsledkom. Okolnosti a presné príčiny dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies