Veda na Slovensku potrebuje dôveru štátnych predstaviteľov aj bežných ľudí

NETKY.SK • 15 Január 2017, 18:20 • 2 min
Veda na Slovensku potrebuje dôveru štátnych predstaviteľov aj bežných ľudí

BRATISLAVA - Veda na Slovensku potrebuje dôveru štátnych predstaviteľov aj bežných ľudí. Myslia si to predstavitelia Slovenskej akadémie vied (SAV). O dôvere a dôveryhodnosti hovoril na slávnostnom Novoročnom koncerte SAV predseda Pavol Šajgalík.

slovakia

left justify in out

Na koncerte v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca v Bratislave sa zúčastnili hostia zo spoločenského, diplomatického aj umeleckého života a vedeckej komunity. "Naša inštitúcia má právo na svoju existenciu a peniaze daňových poplatníkov, len keď bude dôveryhodná. Keď bude robiť kvalitný výskum. Skúsme veriť, že hodnotenia historicky prvého projektu medzinárodného auditu vedy v SAV budú presné a objektívne. Nebojme sa vidieť sa v zrkadle," povedal hosťom Šajgalík.

 

Vyzýval tiež na spoluprácu a podporu. "Spolupracujme, podporme sa a dôverujme si. SAV bude zdravá a dôveryhodná len vtedy, keď ju budú tvoriť dôveryhodní vedci. Bude silným a mienkotvorným celkom len vtedy, keď vo svete, kde je takmer všetko relativizované, kde facebookový status má väčšiu váhu ako vedecký argument, bude hľadať a hovoriť pravdu," doplnil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies