Väzenské piesne Charlesa Mansona vyjdú na albume

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 08:37 • 2 min
Väzenské piesne Charlesa Mansona vyjdú na albume

NEW YORK - Americkému zločincovi a vodcovi vražednej skupiny Charlesovi Mansonovi vyjde album s časťou jeho väzenských piesní. Album bude obsahovať skladby, ktoré Manson nahral v 80. rokoch a niektoré boli dosiaľ dostupné na albumoch Saints Are Hell on Earth a Live at San Quentin, informoval anglický hudobný týždenník New Musical Express (NME).

slovakia

left justify in out

Vydanie albumu zorganizoval Malcolm Tent, hudobný zberateľ zo štátu Connecticut. "Veľmi ma fascinuje objavovanie takýchto stratených skvostov, najmä od takzvaných outsiderských umelcov. Domnievam sa, že Charles Manson je zrejme najdokonalejším z nich; nie je súčasťou našej spoločnosti ani reality," uviedol Tent pre americký hudobný časopis Billboard.

 

Manson pred svojím nástupom výkonu doživotnej väzby sa v Los Angeles usiloval o kariéru hudobníka, je dokonca spoluautorom hitu Never Learn Not to Love, ktorý v roku 1968 nahrala surfrocková skupina Beach Boys. Inú Mansonovu skladbu - Look at Your Game, Girl - nahrala v roku 1993 hardrocková skupina Guns N' Roses.

 

Manson si odpykáva v kalifornskej väznici Corcoran doživotný trest za sériu deviatich vrážd, ktoré na jeho pokyn vykonali členovia jeho "Rodiny". Najznámejšou obeťou bola herečka Sharon Tateová, v tom čase vo vysokom štádiu tehotenstva, manželka francúzsko-poľského režiséra Romana Polanského.

 

Keďže 82-ročný Manson nemôže legálne profitovať z týchto nahrávok, všetok zisk poputuje ochranárskemu združeniu Air Trees Water Animals, ktoré prevádzkuje istý Mansonov blízky priateľ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies