Vašečka: Novela rokovacieho poriadku je nezmyselná

NETKY.SK • 18 December 2016, 12:54 • 2 min
Vašečka: Novela rokovacieho poriadku je nezmyselná

BRATISLAVA - Novela rokovacieho poriadku je nezmyselná, zbytočná a protiústavná. Opozičná politická strana OĽaNO-NOVA sa preto obracia na Ústavný súd SR, lebo novela podľa ich názoru obmedzuje slobodu prejavu. V diskusnej relácii TA3 V politike to dnes povedal poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda poslaneckého klubu Richard Vašečka (OĽaNO-NOVA).

slovakia

left justify in out

„Budeme žiadať aj pozastavenie účinnosti, pokiaľ sa v tom spore nerozhodne. Veríme, že Ústavný súd označí mnohé ustanovenia, možno celý zákon ako protiústavný,“ povedal Vašečka.

 

Pri plánoch hnutia v budúcom kalendárnom roku spomenul oblasť rodinnej politiky, ktorú OĽaNO-NOVA považuje za kľúčovú. „Akoby rezignovala vláda na podporu demografie, ktorá je katastrofálna a vyvíja sa zlým smerom, a tie opatrenia sú veľmi drobné,“ skonštatoval.

 

Vláda podľa neho síce občas niekde pridá "nejaké euríčko", ale napríklad v Poľsku alebo v Českej republike sú tie podpory podľa neho oveľa razantnejšie a systematickejšie.

 

OĽaNO-NOVA má pripravené konkrétne riešenia, ktoré sa napríklad týkajú veku odchodu do dôchodku. „Myslíme si, že ženy, špeciálne tie, ktoré prispeli k tomu, aby táto krajina mala vychovaných nových občanov, boli nejakým spôsobom odmenené, aby bolo ocenené to, že takto robia nielen pre svoju rodinu, ale aj pre Slovensko niečo pozitívne,“ povedal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies