Väznenú Tymošenkovú vyšetrili lekári mimo väzenia

NETKY.SK • 24 November 2011, 04:27 • 2 min
Väznenú Tymošenkovú vyšetrili lekári mimo väzenia

Väznenú Tymošenkovú vyšetrili lekári mimo väzenia

slovakia

left justify in out

img

Odsúdenej ukrajinskej expremiérke Julii Tymošenkovej (50), ktorú trápia zdravotné problémy, dnes úrady umožnili lekárske vyšetrenie v kyjevskej nemocnici. Následne ju opäť previezli do väzenia, kam ju v októbri poslal súd na sedem rokov za zneužitie premiérskych právomocí. Informovala o tom väzenská správa. 
Prezident Viktor Janukovyč v utorok prisľúbil potrebné liečenie líderky opozície.
"Previezli ju (do nemocnice) na lekárske vyšetrenie. Výsledky zatiaľ nie sú známe," uviedol predstaviteľ väzenskej správy Ihor Andruško pre agentúru Reuters.
Oficiálne ukrajinské miesta v pondelok po prvý raz priznali zlý zdravotný stav väznenej 50-ročnej političky. Splnomocnenkyňa ukrajinského parlamentu pre ľudské práva Nina Karpačová navštívila Tymošenkovú, ktorá sa podľa nej nedokázala postaviť. 
Samotná Tymošenková minulý týždeň vyhlásila, že jej zdravotný stav sa výrazne zhoršil: údajne ju trápi silná bolesť chrbta. Požiadala o pomoc medzinárodné organizácie, aby jej sprostredkovali liečbu nezávislými odborníkmi. Dcéra väznenej expremiérky hovorila o matkiných problémoch s platničkami.
Tymošenkovú odsúdili v októbri na základe obvinení zo zneužitia právomocí pri podpise zmluvy o dodávkach ruského plynu. Expremiérka všetky obvinenia odmieta a plánuje sa odvolať. Spojené štáty a EÚ kritizovali verdikt ako politicky motivovaný.
Líderku opozície v uplynulých týždňoch prokuratúra obvinila z ďalších trestných činov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies