Väčšinu ľudí z ruskej uviaznutej lode v Antarktíde budú evakuovať helikoptérou

NETKY.SK • 31 December 2013, 07:11 • 2 min
Väčšinu ľudí z ruskej uviaznutej lode v Antarktíde budú evakuovať helikoptérou

SYDNEY/MOSKVA - Väčšinu účastníkov antarktickej vedeckej expedície, ktorí sú už niekoľko dní uväznení v ľade vo východnej časti Antarktídy, by po neúspechu ďalšej záchrannej operácie mali dostať do bezpečia vzdušnou cestou - za pomoci posádky čínskej helikoptéry.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes ruské médiá s odvolaním sa na rezort zahraničných vecí v Moskve. Podľa rovnakého zdroja by takýmto spôsobom malo byť evakuovaných z plavidla 52 pasažierov a štyria členovia posádky. O termíne záchrannej akcie ostávajúcich 18 osôb nie je zatiaľ nič známe. O záchranu 74 ľudí na palube ruskej lode Akademik Šokaľskij sa v uplynulých dňoch pokúšali ľadoborce z Číny, Francúzska i Austrálie, avšak neúspešne. Nálada medzi uväznenými je dobrá. Na plavidle je dostatok potravín a samotnej lodi nehrozí priame nebezpečenstvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies