Väčšina občanov je proti prísnejším zákonom o interrupciách

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 18:30 • 2 min
Väčšina občanov je proti prísnejším zákonom o interrupciách

MADRID - Až 60 percent Španielov je proti prísnejším zákonom o interrupciách, ktoré plánuje konzervatívna vláda.

slovakia

left justify in out

Ukázal to nedávny prieskum verejnej mienky španielskeho denníka El País, ktorého výsledky dnes zverejnila tlačová agentúra DPA.
      

Dokonca aj medzi podporovateľmi vládnucej Ľudovej strany (PP) je tretina za liberálnejšie nariadenia ohľadne umelého prerušenia tehotenstva, teda za také, ktoré v roku 2010 stanovila vtedajšia socialistická vláda a ktoré umožňujú interrupcie až do 14. týždňa tehotenstva bez obmedzení.
      

Na základe nových pravidiel vypracovaných súčasnou vládou premiéra Mariana Rajoya bude interrupcia v podstate ilegálna, okrem prípadov znásilnenia alebo ohrozenia života matky.
      

Podpora verejnosti pre španielsku vládnucu stranu sa kvôli navrhovanému zákonu zmenšila.
      

Vo februári protestovali v Madride proti prísnejším návrhom tisíce ľudí a návrhy sa dokonca stretli aj s odporom u časti členov Rajoyovej strany.
      

Liberalizácia (zmiernenie prísnych predpisov o interrupciách) v roku 2010 tiež vyvolala protesty konzervatívne naladených občanov a katolíckej cirkvi.
      

V Španielsku vykonajú ročne približne 110.000 interrupcií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies