Väčšina ľudí by vo voľbách do VÚC volila kandidáta, ktorého odporúča im blízka strana

NETKY.SK • 28 Február 2017, 14:58 • 2 min
Väčšina ľudí by vo voľbách do VÚC volila kandidáta, ktorého odporúča im blízka strana

BRATISLAVA - Vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) by 67 percent respondentov volilo kandidáta, ktorého by im odporučila politická strana, ktorá im je blízka. Voľby do VÚC sa budú konať tento rok v novembri.

slovakia

left justify in out

Štvrtina ľudí by nevolila kandidáta odporúčaného politickou stranou a osem percent sa nevedelo vyjadriť. O výsledkoch prieskumu agentúry Kantar TNS Slovakia informoval agentúru SITA Alexander Karvai. Ako ďalej informoval, výsledky prieskumu tiež naznačujú, že voliči strán Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a voliči Slovenskej národnej strany (SNS) sú v menšej miere naklonení prijať odporúčanie im blízkej strany.

 

Telefonický prieskum robili na vzorke 600 respondentov, ktorá bola reprezentatívna vzhľadom na vek, kraj, veľkosť sídla a vzdelanie. Prieskum uskutočnili v termíne od 7. februára do 8. februára. 

Na otázku, či by vo voľbách do VÚC uprednostnili skôr kandidáta, ktorý už pôsobil v politike a má skúsenosti z politickej oblasti, alebo takého, ktorý v politike nepôsobil vôbec, 49 percent respondentov odpovedalo, že by uprednostnilo kandidáta s politickými skúsenosťami a 42 percent takého, ktorý v politike nepôsobil vôbec. Deväť percent opýtaných sa k tejto otázke nevedelo vyjadriť. Kandidáta bez politických skúseností vo väčšej miere uprednostňujú voliči ĽSNS a kandidáta s politickými skúsenosťami viac uprednostňujú voliči Smeru-SD. 

"Výsledky teda naznačujú, že voliči sú síce otvorení nomináciám politických strán vo voľbách do VÚC, ale pomerne veľká časť z nich by rada vo voľbách videla kandidáta, ktorý nepôsobil v politike," píše sa v tlačovej správe k prieskumu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies