V Zimbabwe sa Bitcoin predáva za 9,5 tisíc dolárov

NETKY.SK • 23 Október 2017, 20:30 • 2 min
V Zimbabwe sa Bitcoin predáva za 9,5 tisíc dolárov

HARARE – V Zimbabwe pokračuje boj o Bitcoin, keďže v tejto africkej krajine je nedostatok amerických dolárov. To vystrelilo cenu jedného Bitcoinu až na 9.500 USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Analýza lokálnej platformy Golix.io odhalila, že nákupné a predajné ceny Bitcoinu dosiahli v uplynulých dňoch úroveň 10.000 dolárov. V súčasnosti sa Bitcoin dá kúpiť za 9.500 USD a predať za 9.380 dolárov.

 

img

 

V Zimbabwe vzniká kryptoekonomika

Zimbabwe sa nachádza vo veľmi nelichotivej situácii, keďže obyvatelia čelia ekonomickým problémom kvôli neustále rastúcej inflácii a akútnemu nedostatku amerických dolárov.

"Máme presne opačný problém, ako sme mali počas hyperinflácie. Predtým sme mali veľa hotovosti, ale v obchodoch chýbal tovar. Teraz sú regále plné tovaru, ale chýbajú peniaze za čo by sa dal kúpiť," povedal Vince Musewe, ekonóm z Harare.

Vláda oznámila, že v máji každý týždeň dovážala americké bankovky v hodnote 10 miliónov dolárov, aby zvýšila ich dostupnosť obyvateľom.

 

img

 

Vo Venezuele ťaží Bitcoin 100.000 obyvateľov

 

Medzitým vo Venezuele dosahuje ťaženie Bitcoinov nevídané rozmery, keď podľa správ ťaží túto kryptomenu až 100.000 obyvateľov.

Tvrdé vládne opatrenia zo začiatku tohto roka spôsobili, že ľudia začali využívať štátnu elektrickú sieť na ťaženie Bitcoinov. Pre obyvateľov to bola skvelá príležitosť získať stabilnú kryptomenu, keďže ich národná mena je prakticky bezcenná. Každý, kto nakúpil Bitcoiny za bolívary, zarobil už iba na tom, že rastúca cena tejto kryptomeny voči doláru ich ochránila pred infláciou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies