V zámorskej NBA sa v noci lámali rekordy

NETKY.SK • 14 December 2018, 10:39 • 2 min
V zámorskej NBA sa v noci lámali rekordy

HOUSTON - James Harden priviedol v noci na piatok v zámorskej NBA basketbalistov Houstonu Rockets k domácemu víťazstvu nad Los Angeles Lakers 126:111. Najužitočnejší hráč sezóny 2017/2018 sa blysol 50 bodmi, pridal k nim 10 doskokov a 11 asistencií a dosiahol druhé triple double v ročníku a 37. v profiligovej kariére.

slovakia

left justify in out

Harden sa stal prvým hráčom v histórii súťaže, ktorý zaznamenal štyri 50-bodové triple double. Tri ich počas kariéry dosiahli Russell Westbrook, dvakrát Wilt Chamberlain a Elin Baylor, kým napríklad LeBron James či Michael Jordan ani raz. Rockets sa po druhom úspechu za sebou posunuli aspoň na 13. pozíciu v Západnej konferencii.

 

"Pravdupovediac, padli sme do hlbokej jamy. Pohľad na tabuľku je pre nás frustrujúci, no nevzdávame sa a budeme ďalej bojovať. Verím v schopnosti spoluhráčov, trénerov aj celej organizácie," povedal Harden pre zámorské médiá.

 

Najlepším strelcom Lakers bol James s 29 bodmi, Kyle Kuzma pridal 24 bodov a 20-bodovú métu pokoril už v šiestom stretnutí za sebou.

 

 

 

Phoenix ukončil desaťzápasovú sériu prehier, doma zdolal Dallas 99:89 a pokazil oslavu Dirkovi Nowitzkému. Štyridsaťročný Nemec odohral svoj premiérový zápas v tomto ročníku. Za Mavericks nastúpil už do 21. sezóny, takú klubovú vernosť dosiaľ ešte nikto v histórii NBA neukázal. Kobe Bryant strávil v drese Lakers 20 sezón.

 

Dirk Nowitzki a jeho prvé body v tomto ročníku NBA

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies