V utorok šláger v Madride, Allegri sľubuje lepšie AC Miláno

NETKY.SK • 17 September 2012, 10:53 • 2 min
V utorok šláger v Madride, Allegri sľubuje lepšie AC Miláno

V utorok šláger v Madride, Allegri sľubuje lepšie AC Miláno - Futbal V utorok 18. septembra štartuje ôsmimi zápasmi v skupinách A-D hlavná fáza futbalovej Ligy majstrov 2012/2013.

slovakia

left justify in out

img

V utorok 18. septembra štartuje ôsmimi zápasmi v skupinách A-D hlavná fáza futbalovej Ligy majstrov 2012/2013. Megašláger uvidia fanúšikovia na Štadióne San Bernabeu v Madride, kde deväťnásobný víťaz súťaže Real privíta úradujúceho anglického majstra Manchester City.
      "Každému je jasné, že história nášho klubu sa s tou, ktorú má Real, nemôže porovnávať. Myslím si však, že ziskom titulu v anglickej lige sme spravili prvý krok k tomu, aby sme postupne začali zbierať trofeje. Manchester City bude čoskoro špičkovým tímom na úrovni Realu Madrid s jediným rozdielom, a tým je už spomínaná história," vyhlásil kouč Citizens Roberto Mancini.
      V D-skupine, ktorú odborníci po žrebe unisono označili za najťažšiu, bude mimoriadne dôležité zachytiť štart. To sa Realu Madrid nepodarilo v najvyššej domácej súťaži, v ktorej zo štyroch kôl získal chudobné štyri body a v sobotu prehral na pôde FC Sevilla 0:1. Tréner "bieleho baletu" Jose Mourinho nešetril kritikou na adresu hráčov a v utorok možno očakávať, že pristúpi k početným zmenám v základnej zostave. V druhom súboji D-skupiny Borussia Dortmund hostí v súboji dvoch bývalých víťazov Ligy majstrov holandský veľkoklub Ajax Amsterdam.
      Anderlecht Brusel sa po šesťročnej odmlke predstaví v hlavnej fáze LM, no hneď v 1. kole ho čaká cesta do neobľúbenej krajiny - Talianska. Na Apeninskom polostrove totiž "fialky" nikdy nevyhrali súťažný zápas - zo 14 súbojov uhrali len päťkrát remízu a až deväťkrát odchádzali hráči belgického tímu z ihriska so zvesenými hlavami. AC Miláno však po letnom výpredaji opôr (pozn. - odišli Zlatan Ibrahimovič, Antonio Cassano a Thiago Silva) evidentne stratil na údernosti. Svedčia o tom aj dva domáce zápasy Serie A, v ktorých "rossoneri" podľahli Sampdorii Janov a Atalante, pričom priemerným rivalom nestrelili ani gól. Ide o najhorší domáci štart AC Miláno do ligy od roku 1930. "Na tréningoch všetko funguje na výbornú, ale príde zápas a hráči nevedia streliť gól. Sľubujem, že v utorok to bude z našej strany lepšie. Potrebujeme si udobriť fanúšikov dobrým výkonom a víťazstvom. Musíme si viac veriť a zbaviť sa nervozity," povedal kouč AC Miláno Massimiliano Allegri. V ďalšom súboji C-skupiny Malaga vo svojom debute v hlavnej fáze privíta ostrieľaný ruský veľkoklub Zenit Petrohrad, v drese ktorého s určitosťou nezasiahne do hry slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že má poškodený vnútorný priťahovač v stehennom svale a na trávnikoch bude chýbať 10 dní až 3 týždne.
      V B-skupine žijú fanúšikovia Montpellieru v očakávaní veľkej premiéry ich mužstva v Lige majstrov. Vzrušenie v tábore HSC je o to väčšie, že na pôde úradujúceho majstra Francúzska sa predstaví slávny anglický tím Arsenal Londýn. Domácim bude chýbať potrestaný Romain Pitau, ale viac ako hráčske oslabenie máta kouča Reneho Girarda klesajúca forma mužstva. Montpellier v novej sezóne Ligue 1 získal v piatich kolách len štyri body, pričom v piatok na pôde nováčika z Remešu prehral po slabom výkone 1:3. V druhom súboji "béčka" cestuje Schalke 04 Gelsenkirchen do Grécka, kde si zmeria sily s tradičným účastníkom skupinovej fázy Olympiakosom Pireus.
      Paríž SG štartoval v Lige majstrov naposledy v sezóne 2004/2005 a teraz túži pod patronátom katarských majiteľov spraviť dieru do sveta. V hrateľnej A-skupine začína doma s Dynamom Kyjev a na súboj s ukrajinským zástupcom sa naladil výhrou 2:0 v Ligue 1 nad Toulouse, po ktorej bol kouč Carlo Ancelotti spokojný: "Prvé víťazstvo v Parku princov je pre nás dôležité. Odohrali sme dobrý zápas," povedal 53-ročný taliansky kormidelník pre oficiálny klubový web. "Nebolo to však ľahké, pretože Toulouse hrá útočný futbal a má veľmi dobre organizované mužstvo. V obrane sme predviedli výborný výkon, nedostali sme gól a dva sme strelili, vďaka čomu sme dosiahli víťazstvo. Myslím si, že sme pripravení na Ligu majstrov. Víťazstvá nad Lille a Toulouse mužstvu veľmi pomohli," dodal Ancelotti, ktorý by premiérovo mohol postaviť na stopérsky post brazílsku posilu Thiaga Silvu. V druhom súboji A-skupiny sa na záhrebskom Maksimire predstaví FC Porto proti domácemu Dinamu.

      program zápasov 1. kola LM 2012/2013 v skupinách A-D, začiatky o 20.45 SELČ:
      utorok 18. septembra:
      A-skupina:
      Dinamo Záhreb - FC Porto /rozhoduje: Daniele Orsato (Tal.)/
      Paríž Saint-Germain - Dynamo Kyjev /Björn Kuipers (Hol.)/

      B-skupina:
      Olympiakos Pireus - FC Schalke 04 /David Fernandez Borbalan (Šp.)/
      Montpellier HSC - Arsenal Londýn /Carlos Velasco Carballo (Šp.)/

      C-skupina:
      AC Miláno - RSC Anderlecht Brusel /William Collum (Škót.)/
      FC Malaga - Zenit Petrohrad /Mark Clattenburg (Angl.)/

      D-skupina:
      Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam /Paolo Tagliavento (Tal.)/
      Real Madrid - Manchester City /Damir Skomina (Slov.)/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies