V utorok sa bude nad Slovenskom blýskať, hrozia búrky aj s krupami

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 15:55 • 2 min
V utorok sa bude nad Slovenskom blýskať, hrozia búrky aj s krupami

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že počas utorka (24.5.) sa na celom území Slovenska môžu vyskytovať búrky. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 25 m/s," uvádza SHMÚ. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky s krúpami.

 

Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24 stupňov Celzia, na juhovýchode miestami okolo 26 st. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 13 st.

 

img

 

 

Výstrahy pred búrkami platia pre územie celého Slovenska. 

 

img

 

 

V stredu sa zvlnené frontálne rozhranie presunie z karpatskej oblasti ďalej na východ. Za ním k nám bude prechodne prúdiť chladnejší vzduch od severu.
 

V noci bude prevažne oblačno a cez deň premenlivá, na juhu zmenšená, oblačnosť. Miestami, najmä vo východnej polovici by sa mali vyskytnúť prehánky, dážď alebo ojedinele aj 
búrky. 


Najnižšia nočná teplota dosiahne 13 až 7 st. Teplota cez deň vystúpi na 20 až 25 st., na Orave, Liptove a na Spiši bude o niečo chladnejšie a to okolo 18 st. Fúkať bude prevažne severný vietor 10 až 25 km/h, v nárazoch môže miestami zrýchliť až na 45 km/h. Vietor by mal večer zoslabnúť.

 

img

 

Vo štvrtok bude od severu do strednej Európy zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu.
 

Cez deň bude prechodne zväčšená oblačnosť a treba rátať aj s prehánkami či búrkami. Teplota v noci dosiahne len 11 až 6 st. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 27 st., na severe miestami okolo 21 st. Fúkať bude prevažne slabý, na východe severný vietor do 20 km/h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies