V týchto knihách je to romantické, a ešte ako! Ale v realite by sme niečo také zažiť nikdy nechceli

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 11:0 • 2 min
V týchto knihách je to romantické, a ešte ako! Ale v realite by sme niečo také zažiť nikdy nechceli

Romantické príbehy milujeme, možno nie úplne všetci, ale väčšina nepohrdne nejakým srdcervúcim príbehom, čo rozochveje srdce, zvlhčí očné kútiky a prinesie povzdych. Veď viete, asi je to podobné ako so sladkosťami, sú medzi nami síce aj odporcovia cukru, ale občas, hoc by to malo byť len raz či dvakrát za rok, si jednoducho každý vloží do úst čosi hriešne dobré a odmieta sa zaoberať vinou či obavami z počtu kalórií.

slovakia

left justify in out

No a romantické knihy, tie sú niekedy veru potrebné ako taká soľ, najmä keď sa všetko rúti, vzťahy naokolo nefungujú, a ak aj áno, tak nejako zvláštne, vôbec nie romanticky a zdá sa, ako keby láska vymizla.

 

Tento článok ale nie je o hocijakých romantických dejoch, ale o takých, ktoré si prečítame, bavia nás, ba priam fascinujú, hrdinom by sme dopriali najšťastnejší koniec spomedzi všetkých šťastných koncov, ale keby sme také čosi mali prežiť my vo svojej realite, verte mi, nepáčilo by sa nám to.

 

Dlho

 

Tak napríklad si vezmime, že dvaja sa zaľúbia, sú spolu, ani to nemôže byť lepšie, vyznania ani nemôžu znieť hlbšie. Potom sa však niečo stane, nejaké nedorozumenie a dvojica sa odlúči. Žijú bez seba, iné im ani neostáva, prejdú mesiace a roky, ona sa opiera o iného, on sa tiež už posunul. Majú iný okruh známych, spomenú si na seba, ale nehovoria o tom. Len keď nikto nevidí, dovolia si zatvoriť oči a vrátiť sa do minulosti, tam, kde sa to začalo a kde sa to aj skončilo.

 

Že je takých kníh veľa, asi ani nemusím písať, spomeniem však jednu, nad ktorou ochkajú a achkajú ľudia po celom svete.

 

Nicholas Sparks, Zápisník jednej lásky

 

Noah a Allie, dvaja rozdielni, a predsa ich to k sebe priťahuje. Stretli sa ako mladí, ale práve tá odlišnosť spôsobila, že sa odlúčili a takmer sa nikdy viac nespojili.

Čas vyliečil a rany sa vytratili, ale tie city, tie sa nezmenili.

 

https://www.martinus.sk/?uItem=312919

 

Tak povedzte, chceli by ste na lásku svojho života čakať dlhočizné roky?

 

Mafia

 

Mafiánske praktiky nás dokážu pekne rozvášniť, lebo tá kombinácia je neodolateľná.

Ona nevinná a on zasa tvrdý a neľútostný.

Ona z celkom obyčajných pomerov, on viazaný k mafii.

Zaľúbia sa a ona spozná aj temné strany, naučí sa, čo by ju nik iný nenaučil.

 

Sarah Brianne, Nero

 

Keď Elle uvidí niečo, čo by vidieť nemala, ani len netuší, ako sa jej život zmení. Nastupuje On, Nero, pochádzajúci z mafiánskej rodiny, pripravený a schopný zaujať miesto, čo mu bolo predurčené.

Srdcu však nerozkážeme, nech by sme sa akokoľvek snažili, a tak vzplanie oheň a čo bude ďalej, to už smie rozpovedať iba autorka Sarah Brianne.

 

https://www.martinus.sk/?uItem=1249397

 

Áno, v knihe romantické, ale v skutočnosti by bolo zaľúbiť sa do mafiána asi podobné ako vstúpiť do horiacej budovy a dúfať, že sa prihodí zázrak a oheň sa nad nami zľutuje.

 

Milenka

 

A nakoniec téma, ku ktorej ani nie je nutné pridávať veľa slov, poznáme ju veľmi dobre. Niekto je v manželstve nešťastný, zmieril sa s tým, že takto to bude navždy, až kým mu do cesty nevstúpi spriaznená duša.

 

Je to zakázané, nebezpečné a z toľkých dôvodov nesprávne, ale chceme, aby skončili spolu. Chceme, aby im bol dopriaty úsmev na konci a aby všetci neprajníci boli potrestaní.

 

V reálnom svete by sme nielen čosi také nepodporili, ale ešte by sme sa voči tomu vyhradili a jednoznačne lásku odsúdili. Ale kniha je iná, tam je aj milencom dané lepšie postavenie, tam sa môže čokoľvek.

 

Jojo Moyes, Posledný list od milenca

 

Ona je vydatá, on pracuje ako novinár. Má to byť flirtovanie, ale napokon je to láska. Žiada ju, aby od manžela odišla, aby opustila istoty a pohodlie a radšej sa vydala na dobrodružstvo s ním. Je jej milenec, je ten, koho ľúbi a na koho myslí.

 

Je to dojímavé, napínavé a ten list, ach, no nesmiem prezrádzať.

 

https://www.martinus.sk/?uItem=250898



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona