V Turecku zadržali muža odsúdeného v Belgicku na sedem rokov za terorizmus

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:47 • 2 min
V Turecku zadržali muža odsúdeného v Belgicku na sedem rokov za terorizmus

ANKARA/BRUSEL - V Turecku zadržali muža, ktorého vlani v máji v Belgicku odsúdili za terorizmus na sedem rokov väzenia. Muž však podal odvolanie a belgický súd ho až do odvolacieho konania ponechal na slobode. Khaled K. túto situáciu využil a koncom uplynulého roka ušiel do Turecka.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval spravodajský portál belgického denníka La Derniere heure, Khaled K. bol blízkym priateľom samovražedného atentátnika Najima Laachraouiho, ktorý bol jedným z páchateľov atentátov v Bruseli z 22. marca 2016.

 

Belgicko zaslalo do Turecka žiadosť o vydanie Khaleda K., ale tamojšie úrady ho tiež stíhajú za terorizmus.

 

Podľa belgického denníka Le Soir sa Khaled K. narodil v roku 1990 v meste Uccle a má dvojité občianstvo - belgické i sýrske. Do Sýrie odišiel v roku 2013 a zapojil sa tam do bojov občianskej vojny v rámci džihádistickej jednotky Madžlís šúra. Do Belgicka sa vrátil vo februári 2014. V októbri 2014 ho zatkla belgická polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies