V Tatrách zasahovali záchranári: 64-ročný Čech sa pošmykol v traverze

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 08:51 • 2 min
V Tatrách zasahovali záchranári: 64-ročný Čech sa pošmykol v traverze

POPRAD - Pomoc horských záchranárov potreboval v stredu 8. marca 64-ročný český turista pod vrcholom Bradavice pod Rohatou vežou (2200 m.n.m.) vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Počas výstupu s horským vodcom sa nešťastne pošmykol v traverze. Ako dnes informovala Horská záchranná služba (HZS), napriek pohotovej reakcii vodcu, ktorý zachytil jeho pád, si turista spôsobil úraz hornej končatiny, hrudníka a krčnej chrbtice.

 

Po záchrannej akcii bol vo večerných hodinách v Tatranskej Polianke odovzdaný posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Do terénu odišlo v stredu na pomoc českému turistovi osem záchranárov HZS. „Štyria z nich po ošetrení a zafixovaní pacienta vykonali 500 metrov dlhý technický spust za pomoci lanovej techniky a nosidiel UT 2000. Pacienta následne transportovali Velickou dolinou k Večnému dažďu, kde bol vykonaný ďalší, stometrový spust,“ opísali priebeh akcie záchranári.

 

Pacienta záchranári zniesli k Sliezskemu domu. „Tu ho preložili do zvozných saní a za pomoci snežného skútra dopravili po Velický most, odkiaľ pokračovali terénnym vozidlom HZS do Tatranskej Polianky,“ uviedli záchranári, ktorí pacienta následne odovzdali posádke RZP.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies