V supermarkete našli v banánoch 100 kg kokaínu

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 11:17 • 2 min
V supermarkete našli v banánoch 100 kg kokaínu

PRAHA - Viac ako 100 kilogramov kokaínu našli v zásielke banánov pre supermarket na pražskej Zbraslavi.

slovakia

left justify in out

Ide o najväčšiu zásielku v českej histórii, navyše objavenú náhodne. Pri voľnom predaji na ulici by podľa Národnej protidrogovej centrály stála až miliardu Kč (36 miliónov eur), informovala dnes televízna stanica ČT24.

 

Citovala hovorkyňu protidrogovej centrály Barboru Kudláčkovú, ktorá uviedla, že "v spolupráci s colnou protidrogovou jednotkou šetríme nález väčšieho množstva bielej kryštalickej látky v jednej z predajní nemenovaného obchodného reťazca." Podľa jej slov "expertízy... potvrdili, že ide o kokaín." Po právoplatnom odsúdení páchateľov "bude droga zničená".

 

Podľa ČT 24 hovorkyňa nechcela povedať, či kokaín našiel niektorý zo zamestnancov predajne - server tn.cz uviedol, že to bola predajňa siete Lidl - ani z ktorej krajiny zásielka prišla. Nie je jasné, či bola droga v balíčkoch medzi banánmi, alebo priamo v maketách plodov, s čím má skúsenosť španielska polícia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies