V štáte Oklahoma chcú pri výkone trestu smrti používať dusík

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 22:46 • 2 min
V štáte Oklahoma chcú pri výkone trestu smrti používať dusík

OKLAHOMA - Americký štát Oklahoma bude po obnovení výkonu trestu smrti pravdepodobne používať pri popravách dusík. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Oklahoma by sa tak stala prvým americkým štátom, ktorý bude pri popravách využívať plyn. Úmysel používať pri popravách osôb odsúdených na smrť dusík potvrdil generálny prokurátor štátu Oklahoma Mike Hunter a riaditeľ miestnej väzenskej správy Joe Allbaugh.

 

Oklahoma rovnako ako ďalšie americké štáty nemohla vykonávať trest smrti pre nedostatok chemických látok potrebných do smrtiacich injekcií. Ich výrobcovia totiž odmietajú spájať svoju značku s popravami.

 

Oklahoma patrí k štátom, kde na výkon trestu smrti čaká veľký počet odsúdených. Ten bol však v tomto americkom štáte pozastavený v roku 2015 po tom, čo pri ňom došlo k niekoľkým incidentom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies