V Španej Doline sa opäť chystá veselá Slivková paráda

NETKY.SK • 12 September 2023, 10:41 • 2 min
V Španej Doline sa opäť chystá veselá Slivková paráda

Ako sa varí slivkový lekvár tradičným spôsobom, ochutnávka rôznych dobrôt z tohto typického ovocia neskorého leta, ale aj súťaž v jedení slivkových „gombovcov“, či o „naj“ slivovicu – to všetko zažijete na tohtoročnej Slivkovej paráde, ktorá sa uskutoční 16. septembra v Španej Doline.

slovakia

left justify in out

Ak aj vy milujete chuť a vôňu sliviek, na tomto veselom a chutnom tradičnom festivale si určite prídete na svoje. Či už v podobe lekváru, tradičných domácich dobrôt, alebo v tekutej - pálenej, slivka bude vládnuť podujatiu v Španej Doline vo všetkých formách.

Návštevníci uvidia na vlastné oči, že lekvár sa kedysi varil na otvorenom ohni v kotle, niekedy aj dva dni, bez pridania cukru. Aby mohli túto tradičnú dobrotu ochutnať, na festivale sa bude variť „iba“ do 14-tej hodiny, no určite bude chutiť skvele.

Okrem vyskúšania originálnych slivkových „gombovcov“, či dobrej domácej poctivej „slivky“ si návštevníci festivalu užijú aj viaceré sprievodné kultúrne podujatia a akcie pre deti.

Organizátor Slivkovej parády – obec Špania Dolina a OZ Zvyky a tradície chystajú aj viaceré zaujímavé prednášky, tvorivé dielne, otvorené bude tunajšie Banské múzeum medi.

Návšteva už 10. ročníka Slivkovej parády a nádherného kraja, známeho baníckymi tradíciami bude určite milým zážitkom pre celú rodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies