V sobotu odštartujú Jarné Bratislavské jazzové dni

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 16:34 • 2 min
V sobotu odštartujú Jarné Bratislavské jazzové dni

BRATISLAVA – V sobotu 28. apríla sa v bratislavskom Ateliéri Babylon začnú Jarné Bratislavské jazzové dni.

slovakia

left justify in out

Návštevníci a návštevníčky podujatia sa môžu tešiť na estónsku speváčku, pianistku a skladateľku Kadri Voorand, ktorá minulý rok získala cenu Estonian Music Awards ako umelkyňa roka a za album Armupurjus (2016) Cenu jazzového albumu roka. Po nej bude pódium patriť Etiópčanke Ester Rada, ktorá publiku predstaví svoj nový album Different Eyes, ktorý je mixom nového soulu, funku, tradičného r'n'b a etiópskeho jazzu.

 

Večer napokon uzavrie koncert bývalého bubeníka slávnej fusion kapely Weather Report Omara Hakima a jeho manželky, klaviristky Rachel Z s projektom OZ Experience. Spolu s nimi sa predstavia aj basgitarista Linley Marthe a gitarista Louis Winsberg.

Organizátor festivalu Peter Lipa sa na jednotlivé vystúpenia veľmi teší. „Kadri Voorand je z Estónska, krajiny, ktorú u nás po jazzovej stránke veľmi nepoznáme. Keď som ju počul prvýkrát, jej spev ma príjemne šokoval. Pracuje na takej širokej a univerzálnej báze, že je ťažké ju niekam zaradiť. Je mladá, veľmi talentovaná a pri klavíri si rozumie napríklad s Joss Stone. Jej koncert určite odporúčam si vypočuť. Teším sa aj na koncert Ester Rada. Táto Etiópčanka žijúca v Izraeli je dokonalá a výrazná. Jej koncert je zážitkom,“ poznamenal Lipa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona