V Skalici sa dnes na spoločnom rokovaní zíde slovenská a česká vláda

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 09:06 • 2 min
V Skalici sa dnes na spoločnom rokovaní zíde slovenská a česká vláda

SKALICA - Skalica bude dnes dejiskom rokovania slovenskej a českej vlády, na ktorom členovia oboch kabinetov prediskutujú aktuálne rezortné problematiky. Stretnutie pred 11.00 h otvoria premiéri Robert Fico a Bohuslav Sobotka so svojimi príhovormi.

slovakia

left justify in out

Následne ich čakajú hodinové spoločné rozhovory a paralelné rokovania jednotlivých ministrov za obe strany. Popoludní podpíšu šéfovia rezortov obrany SR Martin Glváč a ČR Martin Stropnický memorandum o spolupráci medzi 5. plukom špeciálneho určenia a špeciálnymi silami Armády ČR. Šéfovia diplomacií Miroslav Lajčák a Lubomír Zaorálek podpíšu protokol o spolupráci medzi svojimi ministerstvami. Premiéri prijmú spoločné vyhlásenie.

 

Toto rokovanie podľa Úradu vlády SR potvrdzuje nadštandardnosť slovensko-českých vzťahov a nadväzuje na tradíciu spred dvoch rokov. Na jej pokračovaní sa dohodli premiéri počas Sobotkovej oficiálnej návštevy v Bratislave vo februári.

 

Ide o druhé spoločné zasadnutie vlád oboch krajín. To prvé sa uskutočnilo 29. októbra 2012 v Uherskom Hradišti a Trenčíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies