V seriálovom spracovaní Bedárov si halvnú úlohu zahrá Dominic West

NETKY.SK • 11 Január 2018, 09:09 • 2 min
V seriálovom spracovaní Bedárov si halvnú úlohu zahrá Dominic West

BRATISLAVA - V seriálovom spracovaní románu Bedári (1862) francúzskeho spisovateľa Victora Huga, ktoré pripravuje televízia BBC, si zahrajú anglický herec Dominic West či jeho britsko-americká kolegyňa Lily Collins.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný rodák zo Sheffieldu stvárni hlavnú postavu, bývalého galejníka Jeana Valjeana. Dvadsaťosemročná dcéra hudobníka Phila Collinsa zase osudom skúšanú slobodnú matku Fantine.

Okrem Westa a Collins sa v projekte predstaví aj David Oyelowo, ktorý stvárni Valjeanovho protivníka, fanatického policajného inšpektora Javerta. Adeel Akhtar a Olivia Colman stvárnia Pána a Pani Thénardierovcov, Ellie Bamber dcéru Fantine Cosette, Josh O’Connor sa predstaví ako jej nápadník Marius Pontmercy a Erin Kellyman si v projekte zahrá Éponine, ktorá je do Maria nešťastne zamilovaná.

Novinka bude mať šesť hodinových epizód, pričom o jej spracovanie do podoby scenára sa postará Andrew Davies, ktorý stál napríklad za britským miniseriálom Domček z karát (1990), či seriálovými adaptáciami svetoznámych literárnych diel ako Pýcha a predsudok (1995), Rozum a cit (2008), Malá Dorritka (2008) alebo Vojna a mier (2016). Réžie sa ujme Tom Shankland a produkciu má na starosti Chris Carey. West a Oyelowo sa budú na projekte podieľať aj ako výkonní producenti. Nakrúcanie odštartuje vo februári v severnom Francúzsku a v Belgicku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies