V Senici namerali takmer 37 stupňov Celzia, zatiaľ najviac v tomto roku

NETKY.SK • 9 August 2018, 19:20 • 2 min
V Senici namerali takmer 37 stupňov Celzia, zatiaľ najviac v tomto roku

SENICA – Vo štvrtok vrcholí prílev veľmi teplého vzduchu do našej oblasti. Uvádza to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Meteorológovia vo štvrtok v Senici namerali takmer 37 stupňov Celzia, zatiaľ najvyššiu teplotu vzduchu v tomto roku.

slovakia

left justify in out

"Podľa operatívnych údajov z automatických staníc sa maximum teploty vzduchu 35 stupňov Celzia a viac vyskytlo na juhozápade Slovenska na viacerých miestach," uviedol SHMÚ, podľa ktorého sa na ostatnom území Slovenska takéto vysoké maximum teploty vyskytlo len ojedinele.

 

Početný bol výskyt maximálnej dennej teploty vzduchu aspoň 33 stupňov Celzia. "Najteplejšie vo štvrtok bolo v Senici, kde bolo bezmála 37 stupňov Celzia. Ide o zatiaľ najvyššiu nameranú teplotu vzduchu tohto roka," konštatujú meteorológovia.

 

Tí očakávajú, že vysoké teploty najmä v južnej polovici územia SR budú pokračovať aj v piatok (10.8.), zmiernenie horúčav očakávajú od soboty (11.8.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies