V ružinovskom ringu sa predstavia pästiari zo štyroch krajín

NETKY.SK • 19 August 2015, 13:34 • 2 min
V ružinovskom ringu sa predstavia pästiari zo štyroch krajín

BRATISLAVA - Dom kultúry Ružinov v rovnomennej mestskej časti Bratislavy bude v sobotu 22. augusta od 14.00 h dejiskom stretnutia boxerov - seniorov zo štyroch krajín.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré má za sebou už dvadsaťročnú tradíciu, si zmerajú medzi sebou sily v ringu po dve šestice z Maďarska, Česka, Slovenska a Rakúska. Farby usporiadajúcej krajiny budú obhajovať pästiari z KO BC Galanta, tí trénujú pod vedením Tomáša "Kida" Kovácsa. Medzi aktérmi tohto prestížneho štvorduelu, ak mu to harmonogram prípravy dovolí, by mal byť aj 20-ročný Viliam Tankó, bronzový medailista z I. európskych hier v Baku. Organizátori avizujú aj účasť ďalších slovenských účastníkov majstrovstiev Európy 2015.


"Pre náš Bratislavský kraj je podpora podobných športových aktivít veľmi dôležitá. Aj my chceme pomôcť ľuďom z tejto komunity, aby sa dostali k športu. Na príklade mladých úspešných rómskych športovcov , ktorých životné príbehy v minulosti oslovili nie iba Slovensko, chceme ľuďom z tejto komunity ukázať, že voľný čas sa dá vyplniť aj užitočnou aktivitou. Našou spoločnou snahou je dostať mladých Rómov z ulíc a osád na športoviská a do telocviční. Z toho dôvodu sme tento turnaj podporili a po prvý raz v jeho dlhej histórii sme sa stali jeho spoluorganizátorom," povedal v stredu na pôde Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) jeho predseda Pavol Frešo.


Za organizátorov podujatia jeho program predstavil Jozef Mihók zo Združenia bratislavských spotrebiteľov (ZBS), ktorý je erudovaným kronikárom akcie. "Tento turnaj organizujeme už dvadsať rokov. Je to jediné podujatie v Európe, čo pripravujú Rómovia už dve desaťročia. Turnaj v každom období niesol iný názov, jeho dejiskom boli obce a mestá aj mimo Bratislavy. My ako organizátori nechceme, aby ľudia za našimi športovcami chodili iba do Bratislavy. My sme radi, keď s boxom môžeme prísť medzi ľudí do Šale, Galanty, Dunajskej Stredy či Dunajskej Lužnej. Mnohí ľudia sa na naše odvetvie pozerajú s nedôverou, ale netreba zabudnúť, že box je olympijským športom," zdôraznil Jozef Mihók.


Vďaka ochote a podpore partnerov a sponzorov môžu iniciátori akcie pracovať s rozpočtom okolo 15 000 eur. Aj preto je vstup na podujatie s bohatým kultúrnym programom voľný, organizátori pre návštevníkov zabezpečili nie iba atraktívnych hostí, ale aj pitný režim zadarmo.


Partnermi podujatia, ktorého zakladateľom je 72-ročný nestor slovenského boxu a bývalý československý reprezentant Štefan "Amigo" Šarközy, budú okrem BSK aj mestské časti Ružinov, Staré Mesto a Vrakuňa, ako i splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies