V Rusku vyvinuli hru, v ktorej môžu hráči zabíjať členky Pussy Riot

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 06:49 • 2 min
V Rusku vyvinuli hru, v ktorej môžu hráči zabíjať členky Pussy Riot

MOSKVA - Združenie ruskej pravoslávnej mládeže predstavilo dnes novú videohru, ktorá ponúka hráčom príležitosť na "zabitie" členiek kontroverznej punkovej skupiny Pussy Riot. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Musíte ich zabiť krížom skôr, než sa dostanú do kostola, to je cieľom (hry)," vysvetlil Boris Jakemenko, organizátor festivalu pravoslávnej mládeže v centre Moskvy, na ktorom videohru predstavili. 

Hráči v nej pomocou myši pohybujú krížom po obrazovke a snažia sa zasiahnuť a zlikvidovať kreslené postavičky členiek Pussy Riot v tradičných farebných kuklách, aby im zabránili vo vstupe do chrámu. Ak sa to niektorej z punkeriek podarí, na obrazovke začne tancovať malý červený diabol.

Tvorcovia na hre pracovali zhruba dva týždne. Podľa Marie Voskresenskej, autorky kreslených postavičiek Pussy Riot, sa o jej vznik zaslúžili samotné členky skupiny svojimi poburujúcimi akciami. 

"Máme v cirkvi problémy, nepopierame to, ale to neospravedlňuje činy týchto dievčat," vyhlásila 24-ročná Voskresenská. Právny zástupca Pussy Riot odmietol záležitosť komentovať a zatiaľ sa k nej nevyjadrili ani predstavitelia ruskej pravoslávnej cirkvi.

Tri členky Pussy Riot vlani odsúdili za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Verdikt súvisí s ich kontroverzným protestným vystúpením proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa. Jednej z odsúdených členiek skupiny neskôr odvolací súd zmiernil pôvodný dvojročný väzenský trest na podmienečný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies