V prípade útoku v Amsterdame vyšetrovatelia nevylučujú ani terorizmus

NETKY.SK • 1 September 2018, 10:27 • 2 min
V prípade útoku v Amsterdame vyšetrovatelia nevylučujú ani terorizmus

AMSTERDAM - Páchateľom, ktorého polícia postrelila po tom, ako v piatok údajne zaútočil nožom na hlavnej železničnej stanici v Amsterdame na dvoch ľudí, je 19-ročný afganský občan.

slovakia

left justify in out

Uviedli to v piatok predstavitelia holandskej metropoly s tým, že vyšetrovatelia nevylučujú ako možný motív tohto činu ani terorizmus.

 

Podľa agentúry AP predstavitelia mesta v stanovisku uviedli, že podozrivého, ktorý sa momentálne zotavuje pod policajným dozorom v nemocnici, vypočúvajú.

 

Zranené osoby, ktoré útočník bodol nožom v piatok okolo poludnia na hlavnej železničnej stanici, previezli tiež do nemocnice. Polícia bližšie podrobnosti o ich zdravotnom stave nezverejnila.

 

Podľa stanoviska mesta mal podozrivý povolenie na pobyt v Nemecku a amsterdamská polícia už nemecké úrady kontaktovala.

 

Železničná stanica Amsterdam Centraal je frekventovaným dopravným uzlom, ktorý využívajú aj spoje na amsterdamské letisko Schiphol. Piatok býva jedným z najrušnejších dní týždňa, keďže mnohí turisti prichádzajú do Amsterdamu na víkend.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies