V priemere pracovalo na Slovensku minulý rok 2,33 milióna ľudí

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 11:59 • 2 min
V priemere pracovalo na Slovensku minulý rok 2,33 milióna ľudí

BRATISLAVA - Počet pracujúcich na Slovensku sa v rokoch 2010 až 2012 pohyboval v rozpätí od 2,28 milióna po 2,37 milióna ľudí. V priemere pritom pracovalo v krajine vlani takmer 2,33 milióna ľudí. V porovnaní s rokom 2011 to znamená nárast o 0,6 %.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo Správy o aktuálnej situácii na trhu práce v Slovenskej republike a o opatreniach na jej zlepšenie. Materiál Národnej rade (NR) SR predložil minister práce Ján Richter (Smer-SD) a poslanci ho dnes vzali na vedomie.

Zo správy tiež vyplýva, že miera evidovanej nezamestnanosti dosiahla v priemere za rok 2012 úroveň 13,59 %. V porovnaní s rokom 2011 to predstavuje medziročný nárast o 0,43 percentuálneho bodu. Z regionálneho hľadiska bola miera nezamestnanosti za rok 2012 najvyššia v Banskobystrickom kraji a najnižšia v Bratislavskom kraji.

Rokovanie o tomto bode programu sprevádzala rozsiahla rozprava. V nej opozícia vyčítala vláde, že svojimi opatreniami vplýva na rast nezamestnanosti a nerobí kroky potrebné na jej znižovanie. Za negatíva považovali opoziční poslanci najmä zvyšovanie daní a odvodov či zmeny v Zákonníku práce.

Podľa ministra Richtera má však rozhodujúci vplyv na trh práce na Slovensku ekonomický vývoj, ktorý výrazne závisí od globálneho hospodárstva. Legislatívne opatrenia prijaté vládou tak podľa jeho slov neovplyvňovali a neovplyvňujú negatívne vývoj na trhu práce.

Vláda ale podľa neho nesleduje tento vývoj so založenými rukami. Prijala opatrenia hospodárskej politiky na podporu ekonomického rastu, ktoré majú za cieľ stimulovať vytváranie nových pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies