V prevádzke je približne 80 zimných areálov

NETKY.SK • 10 Január 2016, 12:17 • 2 min
V prevádzke je približne 80 zimných areálov

BRATISLAVA - Na Slovensku je dnes v prevádzke približne 80 zimných areálov. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR.

slovakia

left justify in out

Snehová vrstva dosahuje na väčšine svahov v priemere 30 až 40 cm. Počasie je oblačné a vlhké, niekde s dažďom alebo mrholením, od vyšších polôh približne 900 m n. m. pripadlo do rána do troch cm snehu. Dážď sa na väčšine územia predpokladá i zajtra, vzhľadom na to sa môžu lyžiarske podmienky v nižších i stredných polohách prechodne zhoršiť.


Na zjazdovkách je technický sneh, prevádzka dosahuje zväčša 40 až 70 percent. Veľmi dobré podmienky a 55 cm snehu hlásia fatranské strediská Martinské hole, kde je upravená zjazdovka Flochova a Valčianska dolina, v Kremnických a Štiavnických vrchoch sa lyžuje na Remate, v Salamandre resort, na Králikoch a Krahuliach. Všetky tieto strediská hlásia veľmi dobré lyžiarske podmienky. Taktiež veľmi dobré podmienky a 30 až 35 cm snehu hlásia vo východoslovenských strediskách Jahodná, Mlynky, Poráč – Brodok aj Drienica, ako aj v oravských areáloch Kubínska hoľa, Racibor – Oravský Podzámok, Ski Zábava – Hruštín aj Roháče – Spálená.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies