V pondelok ďalší štart Kuzminovej

NETKY.SK • 16 Február 2014, 10:20 • 2 min
V pondelok ďalší štart Kuzminovej

ČERVENÁ POĽANA - Na štart pondelkových pretekov s hromadným štartom sa okrem Kuzminovej nepostaví iná Slovenka - Jana Gereková, Terézia Poliaková, Martina Chrapánová ani Paulína Fialková na to nedosiahli potrebné výsledky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dvojnásobnú olympijskú víťazku v biatlonovom šprinte Anastasiu Kuzminovú čaká v komplexe Laura nad Červenou Poľanou štvrtý štart na XXII. zimných olympijských hrách v Soči. Dvadsaťdeväťročná Banskobystričanka v čiernomorskom letovisku už jednu medailu získala a v pondelok popoludní sa predstaví v pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km. Právo štartu získalo len tridsať biatlonistiek - osem medailistiek z predchádzajúcich súťaží, ďalších deväť na základe umiestnenia v najlepšej pätnástke hodnotenia Svetového pohára a zvyšná trinástka za olympijské body zo šprintu, stíhačky a individuálnych pretekov.

 

Na štart sa okrem Kuzminovej nepostaví iná Slovenka - Jana Gereková, Terézia Poliaková, Martina Chrapánová ani Paulína Fialková na to nedosiahli potrebné výsledky. 

 

Pred štyrmi rokmi sa Kuzminovej v pretekoch s hromadným štartom príliš nedarilo, po troch chybách na strelnici obsadila 8. miesto. Prvenstvo vo Whistleri získala Nemka Magdalena Neunerová pred Ruskou Oľgou Zajcevovou a ďalšou nemeckou reprezentantkou Simone Hauswaldovou. Favoritkou na prvenstvo je Bieloruska Daria Domračevová, ktorá v Soči triumfovala už v dvoch disciplínach, tretiu vyhrala Kuzminová. 

 

Po šiestom mieste v stíhačke a 27. pozícii v individuálnych pretekoch na 15 km Kuzminovej tréner Juraj Sanitra vie, že šanca na úspech stále existuje. "Netreba vešať hlavy, pred nami sú preteky s hromadným štartom. Ak v nich bude strieľať rovnako ako naposledy prvé tri položky - v pohode, rytmicky a rýchlo, potom má šancu," povedal po piatkových individuálnych pretekoch na 15 km Kuzminovej tréner Juraj Sanitra. 

 

Pondelkové preteky s hromadným štartom biatlonistiek na 12,5 km sa začnú v komplexe Laura o 19.00 h miestneho času (16.00 h SEČ). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies