V Poľsku sa začali prezidentské voľby: Najväčšie šance má Bronislaw Komorowski

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 09:01 • 2 min
V Poľsku sa začali prezidentské voľby: Najväčšie šance má Bronislaw Komorowski

VARŠAVA - V Poľsku sa dnes začali prezidentské voľby.

slovakia

left justify in out

Okrem úradujúceho Bronislawa Komorowského sa o prezidentské kreslo uchádza ďalších desať kandidátov. Svoje hlasy môže odovzdať približne 30,8 milióna voličov.

 

Podľa agentúry AP nie je žiadny z kandidátov dosť silný, aby ohrozil Komorowského šance na druhé päťročné obdobie v prezidentskom úrade.

 

Stredo-pravého kandidáta Komorowského podporuje podľa prieskumov približne 40 percent Poliakov. Prieskumy tiež naznačili, že v druhom kole volieb - malo by sa konať 24. mája - bude súčasný prezident súperiť zrejme s Andrzejom Dudom. Ten je novou tvárou kandidujúcou za nacionalistickú opozičnú stranu Právo a spravodlivosť.

 

Voľba prezidenta je pre Poľsko testom dvoch hlavných politických síl pred parlamentnými voľbami, ktoré sú naplánované na jeseň. Komorowski má väzby na vládnucu Občiansku platformu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies